FRPG

2014. augusztusától új, bővített szabályzat, 17 pontos verzióban. Kérünk mindenkit, hogy olvassa el és tartsa is be a kéréseinket!

,,5. A magyar szép, bő és tartalmas nyelv, melynek használatával öt-tíz mondatot minimum mindenki meg tud fogalmazni igényesen és értelmesen. Külön kiemelném előző mondatom utolsó két szavát, ugyanis tanuljunk meg helyesen írni. Mindez vonatkozik mindenkire, akár telefonról, tabletről vagy számítógépről van jelen."

TOVÁBB>>

Yoyofuma és Ayuko

 

Tagok: 7
Karakterek: 16

 

  

Linkek
 
     

Képre vár: sebaj.gp, aglanir-rpg.gp, wolves.rpg.gp

 
Lábnyomok
Indulás: 2013-02-21
 
Friss

A tékozló admin visszatér

2014.10.27. 10:34, Yoyofuma
-t volna

 Itt az őszi szünet, és bár nekem eddig is lett volna időm fenn lenni, most alkalmam is adódott. Na, ez most nem igazán érthető mondatra sikerült, viszont a lényeg a lényeg: Ayut elvitték Enyedre és fogva tartják ott, arra kényszerítve, hogy tanuljon (magyarul, koleszos), így, ahogy tavaly is történt, rám bízta az oldal vezetését. És ahogy tavaly is történt, nekem megint nem sikerül megoldanom ezt a feladatot - csak amíg az elmult évben időhiány és kis lustaság állt az utamba, idén a laptopom úgy döntött, kilenc és fél, boldog, a családdal együtt töltött év után itthagy minket (magyarul, elromlott, felmondta a szolgálatot, vége).

 Így jelen pillanatban az oldal vegetál, hiszen telefonról nem igazán tudok szerkeszteni - bár nem lenne megoldhatatlan, azért hogy őszinte legyen nem szeretnék a mobilomon oldalt vezetni.

 Most megragadom az alkalmat, hogy szerkesszek kicsit meg írjak egy magyarázkodó blogot, amíg a kezem közé laptop kerül, bár maximum néhány nap, és megint enélkül leszek. Én tényleg rettentően sajnálom, Ayunak már javasoltam, hogy keressen mást, amíg nem találok megoldást, de nem akart kirakni. :D

 Addig pedig is, nagyon szeretném megköszönni a maréknyi kis csapatnak, hogy minden nap itt vannak és amennyire csak lehet, nem hagyják meghalni az oldalt. Tényleg rengeteget jelent. 

Őszi nagytakarítás

2014.10.02. 20:08, Yoyofuma

Elérkezett az ősz közepe, Yoyo is feléledt, meg a laptopját is működésre bírta, így egy napos késéssel csak, de a karakterek szelektálása megtörtént. Őszintén szólva, számítottam arra, hogy nem fog minden adatlap megérkezni, de elég kevesen maradtunk, mindenesetre elsőként lássuk a megmaradtak névsorát:

 1. Sky
 2. Shira
 3. Nigrum Umbra

 

 1. Cole N. Downer
 2. Adam Joshua Deveraux
 3. Alex Hayes
 4. Mack Gerett Archer
 5. Ria Ashwin
 6. Hollywoodi Eliza
 7. Aimee Liberty Sarah Tyson
 8. Jamie Crane
 9. William Hardford

 

 1. Robin Blake
 2. Annie Scott
 3. Chanast Tyoise
 4. Maggie
 5. Lakusa Xaration
 6. Caroline Turner
 7. Lamia Banya

 

 1. Oshiro Ken'ichi Katsoru
 2. Harada Akito
 3. Tsuichi Rin Koizumi
 4. Ariwa Joseku
 5. Shana

Jelenleg ez nagyjából a végleges állás, egyedül gyongyos karakterei maradtak benn pluszban, ő október 20-ig kap haladékot, amennyiben addigra nem érkeznek meg az adatlapok ez alá a poszt alá hozzászólásban, törlésre kerülnek a karakterek.

Az inaktív elhasználók is törlésre kerülnek, tehát aki régen lépett be, vagy nincs már karaktere, annak felhasználója hamarosan törlésre kerül.

A be nem küldött karaktereket igazából nem törlöm véglegesen, terveim szerint az igényelhető karakterek közé kerülnek majd, ahol egy teljes adatlappal bárki kikérheti majd őket.

Ha bárki problémát talál, vagy úgy gondolja, indokolatlanul töröltem a karakterét (tehát például elküldte az adatlapot, de vak vagyok és nem vettem észre), szóljon, és utánanézek.

Ayu búcsúzik

2014.09.13. 11:28, Ayuko
~ Helyzet van

Sziasztok :3

   Nos... Drágaságaim, én lassan búcsút mondanék^^" Holnap délelőtt indulok sulizni, aztán nem tudom... Lehet, hogy az első két hétben méeg leszek, de nem tudok semmi biztosat mondani. A hétvégékről sem tudlak biztosítani titeket. Lehet, hogy néha-néha fel fogok bukkanni elvétve, de szerkeszteni semmiképpen nem fogok tudni :/
   De attól, hogy én egy időre kihalok (lehet, hogy csak november 1-e körül jövök haza...), ti maradjatok életben. Ezt főképpen kiflinek, Torinak, Shirának és Padlinak címezném, mivel ti vagytok a legaktívabb tagok. De remélem, a többiek is aktivizálják magukat bár hétvégéken. Nektek már két hete tart a suli, sok sikert kívánok^^
   A következő az lenne, amit már mondtam: megbízok mindenkiben, és tudom, hogy nem fogtok semmi baromságot elkövetni még akkor sem, ha Yoyo is kihal - szerintem egyesek a régebbi tagok közül kell tudják, hogy mit értek én "baromságok és hülyeségek" címszó alatt x3. Viszont tavaly is az történt, hogy kb. három-négy hétre rá, miután elmentem, a banda nagyrész felszívódott. Remélem, ez idén nem fog megtörténni, bár... már most kezdünk fogyatkozni x3.

   Még két dolgot szeretnék mondani. Tehát... Az előző blogbejegyzésem kamu volt "nagyon fontos blogbejegyzés" címszó alatt. Aki elolvasta, az tudja, hogy arra volt jó az egész, hogy kiszűrjem, ki olvas blogot, és ki nem. Hát az a 18 tagból - illetve 16-ból, mert abből kettő admin - kemény öt ember olvas blogot, mégpedig: kifli, Zyro, Padli, Tori és Shira. Egyébként Shiráról amúgy tudnom, hogy nem szokása a blogolvasás, ezt köszönöm szépen, egy kis unszolásra olvasta el x3 Egyébként egy látogatószámlálót is kihelyeztem a blogbejegyzésbe. Eszerint: 36-an látogatták meg a blogbejegyzést (ebből minusz kettő: én és Yoyo), amiből tehát ötön tagok, és 29 "kívülálló" XD Ez azért szép :")
   A másik egy kis emlékeztető lenne: még október 1-ig van lehetőségetek kijavítani a karakterleírásokat. Ha nem tudjátok, kérjetek segítséget. Küldhetitek facebookon nekem (Moga Petra), vagy e-mail címen az frpggp@gmail.com-ra. Vagy akár ennek a blogbejegyzésnek az aljára, hozzászólásban is elküldhetitek. Mindegy, csak küldjétek. Én esküszöm, nem szeretnék egyetlen egy darab karaktert se törölni :"( Hát még hogy fájna a szívem, ha a 45-ből 30-at kéne töröljünk T_T" Nem nagy dolog a leírás, kérlek legalább próbálkozzatok vele. Ha nem tudjátok, kérjetek segíteéget. Köszönöm.

Üdvözlettel elköszön,                                                         
                         Ayuko                                                       
..., aki tudja, hogy nem olvastok blogot XD

~ NoName

2014.09.07. 17:02, Ayuko
Avagy, majd meglátjátok :D

Sziasztok! :)
   Újabb blogbejegyzéssel zaklatlak titeket x3 Nagyon-nagyon fontos, amit mondani szeretnék, szóval mindenkit megkérek arra, hogy olvassa el! De most tényleg. Tudok róla, hogy egyseket nem olvasnak blogot, ami nagy baj. Titeket is megkérlek arra, hogy olvassátok. Köszönöm^^

   A "Bővebben" linkecskére kattintva érhetitek el a bejegyzést :) Remélem, minél többen elolvassátok. És úgy, mint a helyesírási blogomnál, tudni fogom, hogy ki nem olvasta el x3

Szabályokról és egyebekről :D

2014.09.06. 12:25, Ayuko
~ Avagy helyzet van

Sziasztok :D
   Nos... Már megint én zaklatnám a népet, remélem annyira azért nem haragszotok rám x3 De ez most tényleg fontos.
   Tehát elsősorban arról lenne szó, hogy kb. holnaphoz (tehát vasárnaphoz) egy hétre legkésőbb délben megyek vissza Enyedre sulizni^^" Igen, aki eddig nem értesült: Ayunak csak szeptember 15-én kezdődik a suli, eddig csak azért volt jelen. Viszont Ayu egy jó távoli bentlakásos suliban tanul, és többször előfordul, hogy hat vagy hét hétig nem jön haza. Ott pedig internetet ritkásan kap - mondjuk most felújították, reménykedek abban, hogy lesz egy kicsivel jobb wifi^^". Na. Ha úgy vesszük, ez nektek jó, mert egy adminhusival kevesebb akadályoz titeket a rosszalkodásban és a szabályszegésben. De a tavalyi példából kiindulva, ti nem szabályt szegtek - ezért bízunk is a társaságban -, hanem inkább kihaltok o_o" Ennél pedig a szabályok áthágása is jobb XD Ezzel most nem arra buzdítalak, hogy írjatok háromszavas, trágársággal és +18-cal teli reagokat, hanem szerintem ti is tudjátok, hogy mire gondolok :")
   Most az következne, hogy egy kicsit buzdítsam a társaságot. FIGYELEM! Azt a 100 szót nem kell annyira túl komolyan venni. Jó, persze. A szabály, az szabály. Szerintem mindannyian elvégeztük már az elemit - aki nem, az pedig szerintem el is húzhat, mert nem éppen neki való a játék, a célkorosztály alsó korhatárát akkor még csak alig-alig súrolja -, tehát mindenki kell tudjon öt-tíz mondatot írni egy adott témáról. A fórumos szerepjáték lényegében fejleszti a fogalmazó- és megfigyelőkészséget, valamint a kreativitást. Ne úgy fogjátok fel, hogy mi ezzel most kínozni akarunk, és hogy semmi ötletetek, meg nem tudtuk fogalmazni, és a társaik. Tulajdonképpen azért (IS!) vagyunk, hogy megtanítsunk az ilyesmire, amit később még fel fogtok tudni használni. Tehát, amit mondani akarok ezzel: szívesen segítünk, ha kell valamilyen formában ötletet adunk, adunk egy kis útmutatást a leírások kibővítéséhez, részletezéséhez. De ehhez szólnotok kell, mert néma gyermeknek anyja sem érti a szavát x3 Ez a megoldás, nem pedig az, hogy a hátunk mögött siránkoztok, mert nem megy (igen, hallottam ilyen-olyan visszhangokat). Tehát csak szóljatok, és segítünk, amiben csak tudunk. A határidő az október 1-e. Ez azt jelenti, hogy még majdnem egy teljes hónapotok van megírni ezeket. Ha napi öt mondatot írtok, akkor is bőven meglesztek vele. VISZONT! Azt ne várjátok el sem Yoyotól, sem tőlem, hogy megírjuk helyettetek a leírásokat. Bár ez az értelmes emberek számára egyértelmű kell legyen. Mi dolgozunk az oldalon, intézzük a design-t, törjük a fejünket, hogy hogyan lehetne még szórakoztatóbb, az már nem a mi feladatunk, hogy a ti rövid fogalmazásaitokat is megírjuk. UTÓIRAT: Most adok egy pár példát, hogy hogyan is kéne kinézzen egy igényesebb karakteradatlap: megnézhetitek Mile, vagy akár az én (Ayuko) karakteradatlapjai közül bármelyiket ;) Ajánlanám Yoyot is, csak neki még nincs kész egyik karaktere sem. Ő még sok-sok-sokszorta igényesebben írja meg ezeket, ezért tart ennyi ideig :) Szóval próbálkozzatok, egy-egy karakterről - nem másolási téren - példát is vehettek. Ha pedig mégsem megy, akkor tudjátok: csak szólni kell!
   Továbbá felhívnám a figyelmeteket arra - ez főként a jelenlegi tagokra érvényes -, hogy én már csak egy hétig vagyok itthon. Tehát ha elmegyek, ha netet is kapok, akkor is csak max. hétvégén tudok karaktert betenni, és biztos Yoyonak is lesz egyéb dolga, minthogy egész nap a gép előtt üljön. Tehát ha már most tudjátok, hogy szeretnétek igényelni, akkor nyugodtan, sőt buzítalak rá! Viszont próbáljátok ebbe az egy hétbe belesűríteni. Köszönjük :D

Még egy utóirat:

 1. Ne arra gondoljatok, hogy a temérdek szabály mellé most már korhatárt is megszabunk x3 Hanem kicsit egyértelműsítem: minden oldalnak van egy bizonyos témája, tartalma, és minden olyalnak (főként a szerepjátékoknak) meg van, hogy milyen korosztály számára készültek. Például: nem hozhatunk ide egy elsőst, hogy olvassak X és Y +18-as szerepjátékát, vagy - ha más tartalom lenne itt -, nem hozhatunk egy 20 évest, hogy szivárvány pónikkal szerepezzen. Remélem ez érthető x"3
 2. Még egyszer: ne keseregjetek a 100 szó miatt. Meg tudja mindenki csinálni. Egy negyedikes képes kell legyen - nálunk - románul is és magyarul is megírni egy egy A/4-es oldalnyi fogalmazást (és akkor már az ilyen "Én vagyok egy alma a fán" témákat, amiket a tanítók kiadnak, ne is említsem). Szóval menni fog, hajrá! És segítséget kérni bármikor lehet ;)

Üdvözlettel,                     
Ayuko :)

 

Egy blog rólam, velem, mert szeretek ide írni. Ðzsí. *** Augusztus 25-én PlayDay, azaz játéknap sok-sok nyereménnyel! :)    *****    Tudod hol van és mit jelent a horoszkópodban a Felszálló holdcsomópont? A Chiron? A Lilith? Én megmondom.Látogass meg!    *****    Gyere és nézd meg a lovas és állatos blogom.Különbözõ érdekes történetekkel és sok friss blogbejegyzéssel.Jó nézelõdést!    *****    Ünnepi minijáték vár rád! Kattanj rá, küldd be a megoldást, és NYERJ! =)    *****    Az ASZTRO-suli mindenkit Szeretettel vár. Tanuld meg az asztrológiát a saját horoszkópod elemzésével -TELJESEN INGYEN!    *****    A csillagjövõ asztrológia portálon akció! Születési horoszkóp + 3 év elõrejelzés + Párkapcsolati elemzés 2000 Ft. katt!    *****    Szereted a humort, jó zenéket? Szeretnél ilyen mûsorban részt venni? Keress oldalamon!    *****    "Revealing the truth is like setting a match on fire. It can bring light or set your world on fire." | PROJECT D.C.    *****    PROJECT DC egy futurisztikus-disztópikus SZEREPJÁTÉK! Bármikor szívesen látjuk a csatlakozókat!    *****    Ne maradj le semmirõl, értesülj elsõ kézbõl a Selena Gomezzel kapcsolatos hírekrõl! Hat éve várja a látogatókat az oldal    *****    Református exmisszus-gyakornok, jégkorong, izomautók, rap zene. Igen, ez mind én vagyok! Hogyan? Nézz be és megtudod! :)    *****    Szeretsz írni? Lenne egy jó témád, amit megosztanál másokkal? Akkor kattints, és nyerj egy vendégposztot nálam! :)    *****    Kedveled Ian Somerhaldert? Odáig vagy a szépséges színésznõért, Nina Dobrevért? Kattints! Nem csak TVD rajongóknak!    *****    Szeretsz filmet nézni? Akkor itt a helyed! Nézz filmet facebook messengeren. Klikk ide!!!!    *****    MAYFLOWER / egy májusban született lány blogja / MAYFLOWER / egy májusban született lány blogja / MAYFLOWER    *****    DESIGN KÉSZÍTÕT KERESEK! 100 KREDIT ÉS MEGJELENÉS JÁR ÉRTE! DESIGN KÉSZÍTÕT KERESEK! 100 KREDIT ÉS MEGJELENÉS JÁR ÉRTE!    *****    ***Egy blog. Egy lány. Egy élet.*** Ðzsí blogol. *G-PORTÁL KÖZÖSSÉGMENTÉS ugyanitt. Ha hiányzik a régi közösség.*BLOG***    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok    *****    Nézz filmet facebook messengeren!!!! Klikk! Klikk!    *****    ONMYMIND \\ EGY ÁTLAGOS SRÁC BLOGOL MINDENRÕL AMI ESZÉBEJUT \\ ZENE, CIKKEK, KRITIKA? KATTINTS ÉS OLVASS MOST KEDVEDRE